hasg.jpg

BİRİNCİ SAYFA
İKİNCİ SAYFA
BABA SAYFA
BİLGİ REYONU
BİRİNCİ BİLGİ SAYFASI
İKİNCİ BİLGİ SAYFASI
E-TiCARET BiLGiLERi
e-ticaret SANAL MAĞAZASI NASIL AÇILIR.
SANAL MAĞAZA REKLAMI
BiZE YAZI YAZIN
SİZİN YAZILARINIZ
TEMMUZ SAYFASI
ÜRÜN RESİMLERİ
FERAHLATAN RESiMLER
DOST SiTELER
KÖŞE YAZILARI
MAKALELER
DİN NEDİR
MAKALELER 3
KAZA NAMAZI NASIL KILINIR
HOCAMIZ BUYURDULAR Kİ
ANA SAYFAM DI

E-TiCARET BiLGiLERi


SANAL MAĞAZA BİLGİLERİ

MİSYONUMUZ
Kaliteli global hizmet sunmak, koşulsuz müşteri memnuniyeti ve sadakati sağlamaktır.
VİZYONUMUZ
Bilen, düşünen, öğrenen takım ruhu ile bilimsel teknoloji ve insan üretkenliği sınırlarını sürekli zorlamak,daima dürüstlük ilkesi ile hedef kitlemize ulaşmaktır.
HEDEFİMİZ
Hedefimiz en mükemmele ulaşmak için, sürekli iyileşme ve gelişme çabası içinde olmaktır.

E-TİCARET TANITIM
GENEL BİLGİ
Internet hem dünyada hem de Türkiye'de iş yapma aracı olarak hayatımıza girmeye başladı. E-ticaret ile ticaret yapma yöntemlerimiz gelişiyor ve zenginleşiyor. İşletmeler İnternet'i, verimliklerini artırmak, maliyetlerini azaltmak, yeni pazarlara ulaşmak ve hem müşteriler hem de iş yaptıkları diğer kurumlarla daha etkin iletişim kurabilmek için kullanıyorlar.
İnternet'in iş hayatına getirdiği en önemli yeniliklerden biri e-ticaret kavramı:
E-ticaret, çok kısaca özetlersek, geleneksel satış yöntemlerinin dışına çıkarak, ürün veya hizmetlerin elektronik ortamlarda (İnternet, cep telefonu, interaktif televizyon gibi) pazarlanması ve alım satımının yapılmasıyla ilgili faaliyetlerin toplamıdır. Peki, e-ticaret kapsamında ne tür faaliyetler yapılır?
Pazarlama: Mutfak dolapları yapıp satan bir şirketseniz, ne tür mutfak yaptığınızı sitenizde anlatıp, daha önce yaptığınız işlerin resimlerini gösterip, ilgilenen kişilerin atölyenize gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu örnek, İnternet'in pazarlama amacıyla kullanılabileceğini gösteriyor. Bu durumda satışlarınıza destek amaçlı bir e-ticaret uygulaması yapmış oluyorsunuz.
Sipariş alma: Diyelim ki oyuncak ve hediyelik eşya satıyorsunuz. Bir web siteniz var. Sitenizi ziyaret edenler, İnternet üzerinden sipariş verebiliyorlar. Siz bu siparişleri alıp, malı müşterinin adresine teslim ediyorsunuz. Ödemeyi müşteri kapıda yapıyor. Bu da İnternet üzerinden satış şeklinde bir e-ticaret örneği.
Satış ve online ödeme: Bir basamak daha ileri gitmek ve malın parasını kredi kartıyla online almak istediniz. Bunun için gerekli banka bağlantısını da kurdunuz. İşte bu da İnternet'in ödemeler için kullanıldığı bir e-ticaret uygulaması.
Teslimat: Sizin mal satan bir şirketiniz yok. Örneğin avukatsınız ve pek çok insan size danışmaya geliyor. Siz bu danışmanlığı İnternet üzerinden yapmak isterseniz, İnternet aynı zamanda hizmetin teslim edildiği bir yer haline de gelir.
Müşteri İlişkileri: İnternet çift yönlü iletişim için çok iyi bir araçtır. İnternet üzerinden müşterilerinizle birebir diyalog kurabilirsiniz. Sipariş ve satış sonrası destek hizmetlerini verebilir, müşteri memnuniyetini ölçebilir, hizmetlerinizi müşteriye özel hale getirebilirsiniz.
Özetle e-ticaret, mal veya hizmet satabilmeniz için geleneksel şekilde yaptığınız tüm faaliyetlerin İnternet'te de yapılabilmesi demektir.






dede_.jpg

NEDEN İNTERNET ALIŞVERİŞ?

Birçok kaliteli ve sıradışı alternatifle karşılaşırsınız.

İstediğiniz kadar vakit harcar, geri döndüğünüzde kaldığınız yerden devam edersiniz.

Gördüğünüz ürün alacağınız üründür.

Alışveriş esnasında extra fiyat, veya extra şartlar gibi sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Ödeme bilgileriniz en güvenli banka sistemlerince biz görmeden aktarılır ve depolanamaz.

Kişisel üye bilgileriniz kesinlikle kullanılmaz ve satılmaz.

Her türlü bilgi ihitiyacınız ve sorununuz karşısında, maksimum ilgi ve saygı görürüsünüz.

Böylece keyifli bir alışveriş yaparsınız.

BU SAYFADA FIRSATLAR VAR

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MADDE 1- TARAFLAR


1.1- SATICI
Ünvanı :
Telefon :
E-mail :

1.2 -ALICI
Adı/soyadı/Ünvanı :

Adresi :

Telefon :

E-mail :

MADDE 2- KONU


İşbu sözleşmenin konusu, ALICI'nın SATICI'ya ait internet sitesinden elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeleri Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN


Ürünlerin Cinsi ve türü, Miktarı, Marka/Modeli, Rengi, Satış Bedeli yukarıda belirtildiği gibidir.
Ödeme Şekli :

Teslimat Adresi :
Teslim Edilecek Kişi :
Fatura Adresi :
Kargo Ücreti :

MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER


4.1- ALICI, SATICI internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
4.2- Sözleşme konusu ürün, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir.
4.3- Sözleşme konusu ürün, ALICI'dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.
4.4- SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.
4.5- Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin imzalı nüshasının SATICI'ya ulaştırılmış olması ve bedelinin ALICI'nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
4.6- Ürünün tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının ALICI'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini SATICI'ya ödememesi halinde, ALICI'nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde SATICI'ya gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI'ya aittir.
4.7- SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini, ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakten ve defaten ödenir.
4.8- Garanti belgesi ile satılan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin arızalı veya bozuk olanlar, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için SATICI'ya gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri SATICI tarafından karşılanacaktır.
4.9- İşbu sözleşme, ALICI tarafından imzalanıp SATICI'ya faks veya posta yolu ile ulaştırılmasından sonra geçerlilik kazanır.

MADDE 5- CAYMA HAKKI


ALICI, sözleşme konusu ürürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI'ya faks, e-mail veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün 6. madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI'ya teslim edilen ürünün SATICI'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli SATICI tarafından karşılanır.

MADDE 6- CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER


Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, sarf malzemeleri, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler ve hizmet için cayma hakkı kullanılamaz.

MADDE 7- GENEL HÜKÜMLER



7.1- 18 yaşından küçük kişiler SATICI dan alış-veriş yapamaz.



7.2- Dizgi ve sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından SATICI sorumlu değildir



MADDE 8- YETKİLİ MAHKEME


İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile ALICI'nın veya SATICI'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

Siparişin gerçekleşmesi durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

SATICI
Şirket Ünvanı gelecek


ALICI
Adı/Soyadı :

Tarih :


HASAN GÜLER ADRESİ